Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Bij ons draait alles om comfort van klanten en medewerkers. Dus ook klimatologisch.” Stefan Schins, technical team & development manager van Decathlon België weet wat hij op dat gebied wil: kwaliteit en betrouwbaarheid in product en service. Daarom werkt hij al jaren samen met Lennox. “Zodat ik mij geen zorgen hoef te maken.”

Is Decathlon in Nederland een grote sportwinkel, met 28 vestigingen in België is het zelfs de grootste sportwinkel van dat land. De van oorsprong Franse retailketen richt zich met haar assortiment dan ook op 65 sporten. ‘Maak sport toegankelijk voor iedereen’, luidt hun motto. Decathlon realiseert dit door vooral haar prijsniveau scherp te houden. En dat is weer het gevolg van sobere winkels, een gestroomlijnde organisatie en de onophoudelijke wil om kosten te beheersen. Ook op het gebied van installaties. “Vooropgesteld, we willen onze klanten en medewerkers de meest optimale klimatologische omstandigheden bieden,” zegt Stefan Schins, Technical Team Manager. “En dat 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar.” Waar Schins dus vooral behoefte aan heeft op dit gebied, is bedrijfszekerheid. “Dat installaties het altijd doen, als het buiten bloedheet is of ijskoud.”

Customized

Dergelijke garanties bestaan vanzelfsprekend niet. Maar de inmiddels jarenlange samenwerking met Lennox komt volgens Schins dicht in de buurt. ”De kwaliteit van hun producten staat buiten kijf. Maar wat hen echt onderscheidt is hun bereidheid te investeren in onze relatie, om onze wensen serieus te nemen en op maat uit te voeren.” Het gevolg zijn louter customized producten; rooftops-units van het type Flexair en EnerGy die ontwikkeld en uitgevoerd zijn op de schaal van Decathlon. En dus vooral ook energie-efficiënt zijn. “Voor ons is dat cruciaal, omdat koeling, verwarming en ventilatie na verlichting de grootste energieverbruikers zijn binnen Decathlon. Elke besparing die we hierop realiseren, telt.”

Afschrijving

Daarbij komt dat de rooftop-units bij Decathlon in een relatief korte periode worden afgeschreven. “We hanteren een termijn van 15 jaar. Niet omdat deze producten technisch of economisch niet langer meekunnen, maar omdat wij denken dat de innovatie op energetisch gebied zo snel gaat, dat we door een korte afschrijvingstermijn – en het plegen van nieuwe investeringen – hier juist van kunnen profiteren.” Goede voorbeelden van deze werkwijze zijn de vestigingen in Anderlecht en Kortrijk; daar worden binnenkort vijf nieuwe Flexair-rooftops geplaatst. “En voor het einde van dit jaar openen we in België nog eens twee nieuwe winkels. Ook daar kiezen we voor dezelfde klimatologische strategie: betrouwbaarheid, service en energie-efficiënt.”

Categories: NIEUWS