Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Als installateur en/of eindgebruiker heeft u ongetwijfeld gehoord van Ecodesign. Deze richtlijnen zijn er op gericht producten in Europa meer duurzaam te maken. Dat is goed voor het milieu, maar scheelt ook in de portemonnee. In uw portemonnee wel te verstaan….

Ecodesign stimuleert technologische ontwikkeling met als doel het milieu minder te belasten. Dit realiseert Ecodesign door de milieu-impact van producten zichtbaar te maken, vanaf het ontwerp tot aan de uiteindelijke ontwikkeling. Door specifiek te letten op het energieverbruik, maar ook op het (her)gebruik van materialen, krijgen fabrikant en eindgebruiker inzicht in de reële milieubelasting van elk product. Hierbij wordt rekening gehouden met alle schakels in de levenscyclus: van de grondstofwinning tot het moment dat het product afgedankt en opnieuw gebruikt wordt als grondstof voor nieuwe producten.

De Ecodesign-richtlijnen gelden voor diverse soorten van apparatuur, zoals TV’s, wasmachines, maar ook voor HVAC-apparatuur. Daarbij draait veel, zo niet alles om het verhogen van efficiency en rendement van apparatuur. Lennox neemt deze uitdaging al jaren serieus en volgt deze nieuwe normering op de voet. U kunt er dus zeker van zijn dat onze producten voldoen aan de richtlijnen van Ecodesign.

e-COMFORT

In 2018 worden de normen voor koelmachines en warmtepompen verhoogd, in 2021 wacht een verdere energie-efficiency verscherping. De e-COMFORT die Lennox kort geleden introduceerde, voldoet inmiddels al aan deze toekomstige richtlijnen. Met de aanschaf hiervan, profiteert u niet alleen van technologische innovatie, maar ook van een geringe belasting voor het milieu en van een relatief laag energieverbruik. Dat scheelt nu dus al in uw energiekosten. Dat geeft een goed gevoel, vindt u niet?

Categories: NIEUWS