Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Begin dit jaar introduceerde Lennox in Europa de Flatair Advanced: een horizontale compacte airconditioner, die zich automatisch aanpast aan de koel-, en verwarmingsvraag van de ruimte. Nu, ruim een half jaar later bewijst de Flatair Advanced haar gelijk. 

De Flatair Advanced creëert elk gewenst klimaat in winkels, restaurants of in tankstations. De unit, die gemaakt is van lichtgewicht materiaal en zich kenmerkt door een opvallend geringe afmeting en door zijn maximale efficiëntie via EC-plugventilatoren en inverter compressor, maakte in februari haar entree op de markt. “In Europa hebben we er inmiddels een kleine 100 van verkocht,” vertelt Mark Sleeubus, Accountmanager Belux. “En ook hier neemt de belangstelling fors toe.”

Waar zijn klanten zo enthousiast over?

“Ze zien twee grote voordelen: dat alle componenten van de Flatair in een “binnenopstelling” zijn te leveren en dat de unit plug&play is: simpel en erg doeltreffend.”

Hoe bedoel je binnenopstelling?

“Het enige dat je buiten ziet, zijn twee roosters. Alle componenten kunnen we namelijk indoor installeren. Dat betekent dus geen aparte binnen- en buitenunit, geen binnen en buiten leidingen, en vooral ook: geen hoge installatiekosten. Daarnaast is het uit oogpunt van esthetiek veel fraaier: de buitenkant van het gebouw is toch vaak het visitekaartje van het bedrijf; dat houd je nu mooi intact.”

Vooral middelgrote bedrijven die zich in stadscentra bevinden, tonen interesse, hoe verklaar je dat?

“Dat heeft ook te maken met deze binnenopstelling. Er is – zeker in winkelcentra – niet altijd voldoende ruimte op daken om een installatie überhaupt te plaatsen.”

Hoe zit het met het geluidsniveau? Als je de unit indoor plaatst, is er wellicht sprake van overlast van geluid, of…?

“Tot op heden hebben we hierover geen klachten gehad van klanten. Om het zekere voor het onzekere te nemen, doen we op dit moment intensieve metingen hiernaar. Wij gaan ervan uit dat de Flatair binnen het wettelijk gestelde geluidsniveau van 45 dB(A) blijft.”

Voor wat voor soort bedrijven is de Flatair Advanced ideaal?

“Voor grote kantooroppervlakten vanaf 500 m2. We merken vooral interesse vanuit bedrijven die voorheen met verschillende splitunits op hun dak hun koeling, ventilatie en verwarming separaat deden. Zij ervaren nu vooral het gemak van deze unit.”

Heeft u interesse in de Flatair Advanced? Neem dan vandaag nog contact op met uw regionale accountmanager

Categories: NIEUWS