Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nederland ziet er over 20 jaar volstrekt anders uit. Bijna alle fossiele brandstoffen hebben dan plaats gemaakt voor duurzame energieleveranciers zoals zon, wind en biogas. Steeds meer mensen wonen dan in “groepjes” van woningen en wekken zelf een groot deel van hun eigen energie op. De 55-jarige Paul Fredrik weet het zeker, volgens de nieuwe Accountmanager Zuid van Lennox is de energie-transitie niet meer te stuiten.

Werkervaring deed hij op bij gerespecteerde bedrijven als Grundfos, Carrier, Verhulst Klimaattechniek en het internationale Swegon. Daar maakte hij ook kennis met de werking van koelmachines, luchtbehandelingskasten en warmtepompen, en raakte hij gefascineerd door energie, en dan vooral door de vraag: hoe ga je er zuinig mee om? “Dat fossiele brandstoffen eindig zijn en slecht voor het milieu, is bekend. Inmiddels weten we ook dat er schonere alternatieven zijn. Dan is het dus een kwestie van veranderen, van doen.”

Stroomversnelling

Fredrik doelt op de energie-transitie: de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. “De laatste jaren komt deze verandering door allerlei internationale akkoorden in een stroomversnelling terecht en zie je dat overheden – maar ook bedrijven – daadkracht en inventiviteit tonen.” Wat Fredrik drijft zijn zowel de technische mogelijkheden, als het besef dat we als mens verantwoordelijk zijn voor een deel van de klimaatproblemen. “Ik ervaar al vanaf mijn opleiding een enorme urgentie om zuiniger om te gaan met deze planeet. Voor ons, maar vooral voor onze kinderen en kleinkinderen. Energiezuinige techniek kan ons daarbij helpen.”

Think Far

Voor hem vormen beide redenen de motivatie om begin dit jaar voor Lennox te kiezen. “Als componentenleverancier levert Lennox al jaren degelijke, slimme maar vooral efficiënte producten. De laatste jaren kiest dit bedrijf nog duidelijker voor de strategie: Think Far. We moeten ‘nog verder denken’ dan zuinig en groen.” Dat het welslagen van de energie-transitie afhankelijk is van meer dan een aantal duurzame producten, realiseert Fredrik zich maar al te goed. “Daarom roep ik installateurs op: overtuig je klant om te investeren in groene, duurzame producten. Het levert hen meer rendement op, een lagere energierekening en … we verlengen de levensduur van deze planeet!”

Paul Fredrik
Accountmanager Zuid
Mob: +31 (0) 646204205
E-Mail:  paul.fredrik@lennoxemea.com

Categories: NIEUWS