Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

McDonald’s is de grootste fastfoodketen in de wereld. Het A-merk dankt haar leidende positie aan een heldere mix van kwaliteit, service en comfort. Deze aandachtspunten keren steevast terug in elke vorm van samenwerking. Dat ervoer Lennox kortgeleden weer met de installatie van nieuwe rooftops op een aantal restaurants…

In Nederland bezoeken wekelijks ruim 3 miljoen gasten McDonald’s. Zij kunnen hiervoor terecht bij McDrives of Instore-restaurants. McDonald’s zelf is eigenaar van 21 restaurants; de andere zijn in handen van Franchisenemers. Voor elk bedrijf hanteert Mc Donald’s dezelfde regels en procedures rondom voedselkwaliteit, maar ook op het gebied van comfort en binnenklimaat. “We willen het beste; voor onze gasten en voor onze crew,” vertelt Nico Smedes, HVAC-adviseur bij McDonald’s Nederland. Dat ‘beste’ laat zich klimatologisch vertalen in een stabiele, aangename temperatuur, maar ook – op een concreter niveau – in de afwezigheid van keukengeurtjes en tocht in de restaurants. Bovendien stelt McDonald’s hoge eisen aan de prestaties, de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van haar installaties. “En dus letten we bij de keuze van onze partners ook op aftersales en service; storingen moeten voorkomen worden of snel verholpen worden. Onze gasten komen dag en nacht bij ons.”

Vervanging rooftops

Om deze reden werkt McDonald’s samen met een geselecteerd aantal leveranciers. De relatie met Lennox gaat terug tot begin deze eeuw, toen McDonald’s in een reeks van jaren tientallen rooftops op haar restaurants liet installeren. Vanwege de vervanging van deze units, is de samenwerking tussen Lennox en Mc Donald’s de laatste tijd geïntensiveerd. Daarbij is het uitgangspunt te komen tot uniformiteit en standaardisatie; in hun producten, dienstverlening en dus ook in hun HVAC-oplossingen.

Baltic IV

Vanzelfsprekend maken ze wel onderscheid tussen het klimaat in de lobby en het klimaat in de keuken. Bij de eerste ligt het accent op het creëren van een stabiele temperatuur en co2-gehalte, terwijl in de keuken vooral gekeken wordt naar de afzuigmogelijkheden, de warmteafdracht en de warmteterugwinning. Smedes: “Hoewel niet ieder restaurant een kopie is van de ander, gaan we bij de vervanging van de bestaande dakunits zoveel mogelijk voor één oplossing.” Onze keuze om de rooftops van Lennox te vervangen door hun nieuwste type Baltic IV is ook vanwege de geringe productie/levertijd een aantrekkelijk voorstel. Maar we leggen onze Franchisenemers deze keuze niet op. Logisch, want ‘wie betaalt, bepaalt’.

Mentaliteit

Lennox levert voor een aantal restaurants twee combinaties van een rooftopunit op speciale custom adaptiedaksokkels; één voor de lobby en n voor de keuken; deze laatste vaak in combinatie met een externe luchtbehandelingskast, geconfigureerd als keukenafzuigkast met WTW (warmteterugwinning). Dit heeft te maken met de luchtkwaliteit, die veel warmte, maar ook ongewenste geuren en vetten bevat. Op deze manier wordt de warmte wel hergebruikt, maar de geuren en vetten optimaal gefilterd en aan de buitenlucht afgegeven.

De voorkeur van McDonald’s voor Lennox en voor haar rooftops is divers. “Los van de kwaliteit van haar producten – die buiten kijf moeten staan – is een goede backoffice cruciaal. McDonald’s is een 24-uurs bedrijf, die mentaliteit verwachten wij van onze leveranciers dus ook.”

Samenwerking

Lennox werkt in dit verband samen met Hamer BV. Deze installateur is ‘preferred supplier’ bij de fastfoodketen. “McDonald’s werkt bij voorkeur samen met bedrijven die bekend zijn met hun concept, zodat iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht,” zegt Coen van Kalker, projectleider bij Hamer BV. “En omdat ze deze werkwijze al langer hanteren, ben je als team inmiddels op elkaar ingespeeld, en slaag je er dus altijd in, de strakke deadlines samen te halen. Af en toe betekent dat een renovatie van A tot Z binnen een week uitvoeren.” Langer wil McDonald’s haar gasten niet laten wachten.

Blind vertrouwen, dat wil Van Kalker hebben in alle partnerbedrijven die bij de projecten van McDonald’s actief zijn, dus ook in Lennox. “Het zijn professionals, die weten dat kwaliteit een optelsom is van snel schakelen, adequate technische ondersteuning en actief, zelfstandig handelen. Daarnaast doen ze veel aan innovatie. Samen met hen geven we Mc Donald’s de noodzakelijke garanties!”

Categories: NIEUWS