Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sinds oktober jl. is Cristiana de Deus de nieuwe Technical Commercial Engineer van Lennox Benelux. ”Support is our keyword,” aldus de 43-jarige Portugese.

Kort na haar universitaire opleiding voor Mechanical Engineer (met als specialisatie thermodynamics), ruilde ze Portugal in voor Zwitserland, voor een functie in Geneve bij het Cern (European Laboratory For Nuclear Research). “Het is jammer, maar mijn geboorteland biedt te weinig perspectief voor hard werkende mensen.” Na Zwitserland, kwam ze ruim 10 jaar geleden in Nederland terecht. Bij Heinen & Hopman, specialist in maritieme airconditioning, verwarming en mechanische ventilatie, werd ze binnendienst-medewerker. “Het viel mij toen al op dat in Nederland alles veel efficiënter gaat. En dat thema’s als energiebesparen, milieu en duurzaamheid hier de hoogste prioriteit hebben.”

Frans

Daarom voelt werken bij Lennox inmiddels als ‘thuiskomen’ voor Cristiana. “Ik was toe aan een nieuwe stap, maar kende Lennox als fabrikant van HVAC-apparatuur uitsluitend van naam.” Nu ze de organisatie – en haar medewerkers – beter kent, weet ze dat ze de juiste stap heeft gemaakt. ”Niet in de laatste plaats omdat ik mijn talenknobbel hier kan effectueren: ik spreek Portugees, Engels, Nederlands, Spaans en Frans. Vooral de laatste taal is ideaal in het contact met onze Belgische – lees Waalse – klanten.”

Techniek en mensen

Haar werk als Technical Commercial Engineer bestaat overwegend uit werkzaamheden achter de schermen. “Ik ondersteun de Sales, maar ben ook actief voor onze binnendienst met project support.” Hierdoor variëren haar werkzaamheden van het plaatsen van orders in het systeem, tot het maken van offertes en het leveren van technische ondersteuning aan de klant, dan wel aan haar collega’s. “En juist die combinatie van techniek en mensen spreekt mij aan.”


Cristiana de Deus
Technical Commercial Engineer
LENNOX EMEA
Tel: +31 (0) 33 247 1800
Mob: +31 (0) 610 94 77 51
e-mail: christiana.de.deus@lennoxemea.com

Categories: NIEUWS