Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Al zes jaar is Gerard Kort het vertrouwde aanspreekpunt voor de verkoop van onderdelen van Lennox producten. Dagelijks ontvangt hij tientallen verzoeken van eindgebruikers en installateurs voor componenten van rooftops, chillers en split-units. ‘Nee verkopen’ doet hij (bijna) nooit. “In 99% lukt het een oplossing te vinden.”

 In de bijna vier decennia dat Gerard nu voor Lennox werkt, is deze functie hem het meest dierbaar. “Ik heb op deze plek dagelijks contact met klanten, die mij de meest uiteenlopende vragen stellen; dat vind ik nog steeds bijzonder.” Vaak gaat het om het bestellen van onderdelen. Daarbij heeft de klant de keuze uit ruim duizend componenten. “Dan gaat het om onze eigen Lennox OEM spare-parts, maar ook om onderdelen van onze toeleveranciers, zoals bijvoorbeeld compressoren van Danfoss of Copeland en expansieventielen en regelaars van diverse andere merken.”

Oplossing

Hoewel de meeste klanten precies weten welk onderdeel ze nodig hebben, is er ook een groep die Gerard om advies vraagt. “Dan hebben ze een storing en overleggen ze met mij welk onderdeel vervangen moet worden. Op basis van een aantal kritische vragen, kom ik meestal uit op het juiste onderdeel. En dat is niet altijd het onderdeel dat de klant in zijn hoofd had.” Met ruim 40 jaar werkervaring in deze branche, beschikt Gerard inmiddels over zoveel kennis, dat hij niet alleen vaak de juiste diagnose kan stellen, maar ook relatief oude onderdelen kan ophoesten. “Zo krijg ik wel eens vragen over onderdelen van machines die 20, 30 jaar oud zijn. Die hebben wij dan niet meer op voorraad.” Omdat Gerard niet gauw ‘nee verkoopt’ zoekt hij dan naar een geschikt alternatief.

Levertijd

Vervolgens levert hij die oplossing meestal binnen enkele dagen. “Als we het uit onze eigen voorraad in Oosterhout kunnen halen, dan heeft de klant het de volgende dag. Komt het uit een van onze fabrieken in Europa, of komen de onderdelen van onze partner-leveranciers, dan houden we een aantal dagen aan.”

Gerard Kort
Tel: +31 332471800

spareparts.benelux@lennoxemea.com

Categories: NIEUWS