Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Meindert Jansen is sinds 1 januari Operationeel Directeur van technisch dienstverlener Hamer BV. Dit familiebedrijf van 80 jaar oud, hecht veel waarde aan kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Dus ook in hun keuze voor leveranciers… 

De meeste installateurs hebben een goed gevulde orderportefeuille: dat lijkt ideaal …
“Dat er voldoende werk is, is vanzelfsprekend goed voor de totale sector, dus ook voor ons. Maar dat er nauwelijks gekwalificeerde mensen zijn te vinden, is een gevaar. Zeker gelet op de voorgestelde transitie van gas naar elektriciteit en de ambitieuze doelstellingen hierover van het kabinet.”

Om dit alles tot een goed einde te brengen, is het samenspel met leveranciers en eindklanten cruciaal. Welke rol speelt een leverancier voor jou?
“Los van de kwaliteit van hun producten, die wij onder andere beoordelen op levensduur en duurzaamheid, letten we vooral op de service en op hun vermogen om actief mee te denken en niets over het hoofd te zien. Als een leverancier onze klanten beschouwt als hun klanten, weten we dat het goed zit.”

In hoeverre is specifieke kennis hierbij van toegevoegde waarde?
“Dat is een enorme pre. Met name bij complexe installaties, vertrouwen wij op de expertise van de leverancier en willen wij dat ze verder kijken dan de inbreng van hun eigen producten. Hamer werkt om deze reden nooit samen met goedkope ‘dozenschuivers’; onze opdrachtgevers eisen betrouwbare partners, dus wij ook.”

Maar geldt deze eis ook als installateurs het straks door de transitie van gas naar elektriciteit nog drukker krijgen?
“Gasloos wonen en werken is een fraaie ambitie, maar dat we dit in Nederland gaan realiseren voor 2050, is weinig reëel. We hebben er de menskracht niet voor, zeker niet op korte termijn. Bovendien vraag ik mij af of het huidige elektriciteitsnet daar geschikt voor is. Als ik zie hoe lang het nu duurt voordat er gebruik kan worden gemaakt van laadpalen die wij langs snelwegen en bij bedrijven installeren, dan moet er echt snel iets veranderen.”

 

 

Categories: NIEUWS