Przepraszamy, ten wpis jest dostępny tylko w języku Niderlandzki. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Steeds meer installateurs en eindgebruikers kiezen bij het onderhoud van installaties voor gemak en zekerheid. In plaats van zelf aan de slag te gaan, of een derde partij hiervoor in te schakelen, vragen zij de fabrikanten om deskundige hulp. “Als iemand de installaties door en door kent, is het de fabrikant wel!” 

Nog niet zo lang geleden was de rolverdeling tussen fabrikant en installateur meestal als volgt: de één leverde een installatie, de ander onderhield deze. Of de installateur zorgde ervoor dat weer een andere partij (meestal een merk ongebonden onderhoud bedrijf) de koelmachine onderhield. Vaak tegen een goedkoper tarief. Tegenwoordig doen fabrikanten weer zelf het onderhoud. De belangrijkste reden? “Er is een schaarste aan professionals,” aldus Arjan Heinen, Service Manager Benelux van Lennox. Volgens hem ontbreekt het aan voldoende vakbekwame koelmonteurs. “Door de economische groei hebben installateurs het drukker dan ooit. Dan is het logisch dat hun prioriteit vooral zit in de uitvoering van projecten en minder in het onderhouden van koelmachines.”

Wetgeving koudemiddelen

Maar er is nog een reden waarom installateurs het preventief en correctief onderhoud van koelmachines – maar ook luchtbehandelingskasten en rooftops – weer terug in de vertrouwde handen leggen van de fabrikant. “De Nederlandse wet- en regelgeving voor koelmachines en koelinstallaties op het gebied van bijvoorbeeld koudemiddelen, is de laatste jaren fors aangescherpt. De overheid wil op deze manier niet alleen het verlies van koudemiddelen voorkomen, maar ook het energieverbruik en de Co2-uitstoot flink reduceren.” De scherpe regels – en de stevige boetes – verleiden installateurs en eindgebruikers tot de keuze van een vakman. “Als iemand deze installaties door en door kent, dan is het wel de fabrikant zelf!”

Lennox Cloud

Ook Lennox merkt bij installateurs en eindgebruikers steeds meer interesse voor professioneel onderhoud van hun systemen. “Zij willen ontzorgd worden: er geen omkijken naar hebben.” Lennox regelt dat. In de praktijk komt het vooral neer op storingen verhelpen en voorkomen. Dus is er een 24/7-service met optimale flexibiliteit. Een ander voordeel van onderhoud door Lennox is het regelmatig actualiseren van de software in de koelmachines, zodat de machine ‘up-to-date’ blijft. Bovendien kan iedere installateur of eindgebruiker indien gewenst via Lennox over een eigen monitoringssysteem beschikken, waarmee eventuele hick-ups vroegtijdig zijn te signaleren en dus te voorkomen.”

Wilt u geen zorgen over uw klimaatinstallatie? Kies voor een onderhoudscontract van Lennox. Bel of mail: Tel. (033) 2471800, E-mail: info.nl@lennoxemea.com

 

 

Kategorie: NIEUWS