Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

Met de INNOV@ENERGY Inverter krijgt u exact de koelcapaciteit die uw computer- of opslagruimte nodig heeft. Bovendien zorgt de Inverter voor een lager energieverbruik omdat deze toergeregeld functioneert en dus niet constant aan- en uit gaat. “Met deze technologie zetten we een nieuwe stap richting optimale energie-efficiency.”

Om de werking van de Inverter uit te leggen, verwijst Marcel Ter Heide van Lennox Benelux naar de compressor van een koelkast. “Deze slaat aan als de koelkast te warm wordt en slaat af als ze terug op de gewenste temperatuur is. Een Inverter zorgt ook voor koeling, maar slaat niet constant aan en af, omdat ze toergeregeld functioneert. Hierdoor laat het de temperatuur niet of nauwelijks op- en aflopen.” Grootste voordeel van de Inverter is dan ook een veel lager energieverbruik. “Vooral het aanslaan van een compressor kost elke keer flink wat vermogen, dat zie je terug in je energierekening,” aldus de Accountmanager voor Zuid-Nederland.”

Koelen naar de vraag

Een ander voordeel van de Inverter is dat het onnodige koelcapaciteit voorkomt. “De praktijk leert ons dat de meeste bedrijven op safe spelen en extra vermogen (kW) incalculeren voor de koeling van dit soort computerruimtes. Vaak is deze hoeveelheid echter onnodig, meestal volstaat 70 tot 80% van de koelcapaciteit al. Een traditionele compressor doet weinig met dit gegeven en gaat iedere keer tot de volle 100%. De Inverter daarentegen koelt exact naar de vraag, niet meer of minder.”

45% minder

Het mag duidelijk zijn dat deze slimme, flexibele en vraaggestuurde Inverter vooral uitblinkt op het gebied van energie-efficiency. “Onderzoek toont aan dat de Inverter tot wel 45% minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele technologie.” Tegelijkertijd wijst Marcel erop dat deze eenheden toch vooral ook ontworpen zijn om 24 uur per dag te werken en 365 dagen per jaar. “Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn juist in deze omgevingen van het grootste belang. Dat realiseren wij ons maar al te goed.”

Categorias: NIEUWS