Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Een warmtepomp die zowel warmte levert (warm water)als water koelt. En dat tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar. En daarbij altijd in balans blijft en dus een hoog rendement behaalt van 7,5. De Aqua4 is de oplossing voor ziekenhuizen, datacenters, maar ook voor kleine- en middelgrote kantoren.

Heel Nederland moet van het aardgas af, staat in het Energierapport “Transitie naar Duurzaam”. Niet alleen omdat onze eigen voorraad langzaam opraakt, maar ook vanwege de hoge CO2 uitstoot. Maar hoe gaan we dat doen? De Nederlandse regering zet vooral in op energiebesparen en op de inzet van schone(re) alternatieven. Zoals warmtepompen.

2x zo hoog         

Warmtepompen zijn er in diverse soorten en maten. Bij de meeste systemen ligt het accent op verwarmen of op koelen. Warmtepompen die beide functies combineren, zijn doorgaans weinig energie-efficiënt en behalen een matig rendement van gemiddeld 3 tot 4. Het rendement van de lucht-waterwarmtepomp Aqua4 is 2x zo hoog. Bovendien zorgt deze unit ervoor dat eventuele disbalans in het systeem – omdat de vraag naar water tijdens het proces sterk fluctueert – automatisch wordt gecorrigeerd. Dit wordt met behulp van extra ventilatoren gedaan.

ISDE

Dit intelligente plug & play-systeem is derhalve een uniek concept voor meer thermisch comfort, maar ook een manier om uw energieverbruik laag te houden. En dat voor een langere periode. Bovendien kunt u bij de aanschaf van de Aqua4 gebruik maken van ISDE-subsidie. Omdat dit systeem op de lijst van warmtepompen met subsidie staat, komt u in aanmerking voor een subsidie tussen de € 1000 en € 2.500.

Categories: NIEUWS