Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het traditionele luchtbehandelingsconcept met meerdere separate units voor verwarming, koeling en ventilatie, verliest steeds meer terrein op moderne, geïntegreerde plug & play-systemen. Logisch, want deze laatste zijn goedkoper in aanschaf, makkelijker te installeren en hoger in rendement. Neem Lennox meest recente innovatie: de eNeRGy, een monoblok luchtbehandelingsunit met een extreem hoog rendement.

Als marktleider in geïntegreerde plug & play-systemen, denkt Lennox al jaren in kwaliteit, gemak en in lage operationele kosten. Tegelijkertijd houdt het bedrijf rekening met verplichte Ecodesign-wetgeving, hecht het aan Eurovent gecertificeerd materiaal en maakt het gebruik van voortschrijdend technologische inzicht. “Zo is het inmiddels ouderwets gedacht dat je voor elke locatie individuele oplossingen nodig hebt, zoals een aparte installatie voor koeling, verwarming, filtratie en ventilatie,” vertelt Mark Sleeubus, Accountmanager Benelux Lennox. “Zeker in situaties met grotere volumes, zoals in landschapskantoren, fabriekshallen, winkelcentra en showrooms, biedt een geïntegreerde unit vaak soelaas.”

Extreem hoog rendement

Daarbij valt eNeRGy op als een luchtgekoelde compacte unit – behorend tot de nieuwe generatie rooftops van Lennox – met een extreem hoog energetisch rendement. “eNeRGy combineert een hoge efficiëntie met de flexibiliteit en modulariteit van een samengebouwde unit. Haar rendementswaarde in mechanische koeling, verwarming en free-cooling, is ongeëvenaard.” Toch draait het niet uitsluitend om rendement en besparing; eNeRGy is ook eenvoudig te installeren. “Binnen 48 uur kan de unit operationeel zijn.”

Carrefour & Decathlon

Dat Inmiddels ook gebruikers enthousiast zijn over deze monoblok-oplossing, bewijst het succes van eNeRGy in bijvoorbeeld België. “Bij diverse winkels van Carrefour zijn in de afgelopen periode, tientallen eNeRGy-units geplaatst.” Vergelijkbare aantallen heeft Lennox Benelux inmiddels tevens afgezet bij vestigingen in Vlaanderen en Wallonië van de grootste sportretailer ter wereld: Decathlon. “En telkens horen we dezelfde positieve geluiden: het is kwalitatief, makkelijk, goedkoop en energiezuinig.”

Categories: NIEUWS