Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dat grote bedrijven om grootse oplossingen vragen, realiseert Peter Potters zich maar al te goed. Met name datacenters, maar ook kabel- en telecombedrijven hebben door hun business nu eenmaal specifieke koelingseisen. “En dat is dus per definitie maatwerk.” Daarbij draait het volgens deze Key Accountmanager vooral om continuïteit en om garanties. “Dat ze koeling hebben, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Zonder gezeur.”

Al ruim acht jaar neemt Peter Potters de grote, sleutelprojecten binnen Lennox Benelux voor zijn rekening en werkt hij intensief samen met allerlei grote (inter)nationale eindgebruikers. “In tegenstelling tot andere klanten, hebben zij vaak bijzondere wensen waar we niet zomaar een product of standaardoplossing voor hebben. Dan moet je die dus individueel en op maat gaan maken.”

Iedere m2…

De eisen van dit soort bedrijven hebben door hun specifieke business vaak te maken met koelingscapaciteit, energieverbruik, maar ook met compactheid van producten. “Zeker bij datacenters telt iedere m2 vloeroppervlakte. Als wij deze opeisen voor onze standaard producten, kunnen zij minder computerrekken plaatsen, dat kost hen geld.” Een vergelijkbare argumentatie is van toepassing op het energieverbruik. “Omdat er in dit soort omgevingen veel energie wordt verbruikt, vertaalt elke besparing zich meteen terug in een lagere energierekening. Dat telt!”

De regie

Maatwerk is de sleutel. Op elk gebied, dus ook op het gebied van software-ontwikkeling en service. “Klanten willen niet afhankelijk zijn en dus zelf inzicht hebben en controle kunnen uitvoeren. De belangen zijn immers te groot om de regie volledig uit handen te geven.” Om deze reden eisen klanten optimale service of eigenlijk nog meer… . ”Klopt, daarom spreek ik altijd over de 3 G’s: Geen Gezeur Garantie. Wij staan niet alleen 24/7 klaar om storingen te voorkomen, dan wel op te lossen, maar doen dit ook op de meest snelle en efficiënte manier.”

Mensenwerk

En zonder gezeur? ”Absoluut, omdat we als betrokken leverancier ons realiseren wat bedrijven nodig hebben en wat er dus van ons wordt verwacht. En dat is meer dan uitsluitend technische kennis; dat heeft ook te maken met een proactieve houding, korte, heldere communicatielijnen en met het juiste warme gevoel.” Om dat laatste te realiseren, neemt Peter zijn klanten regelmatig mee naar de fabriek in Italië. “Daar ontstaat vaak de ‘match’ die nodig is voor het beste resultaat. Want hoe je het ook wendt of keert, het blijft mensenwerk, ook in onze business.”

 

Peter Potters

Key account manager
LENNOX EMEA

Tel : +31 (0) 33 247 1800
Mob : +31 (0) 653 412 912

e-mail : peter.potters@lennoxemea.com

Categories: NIEUWS