Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Onze oplossingen moeten hoogwaardig en niet te complex zijn. En ze moeten binnen het budget blijven.” Als iemand weet waar eindgebruikers en installateurs in deze sector behoefte aan hebben, is het wel Martijn van Gijssel. Daarom is hij als Accountmanager bij Lennox dag-in, dag-uit bezig met klanten en minder met producten. “De techniek is altijd ondergeschikt aan behoeften en wensen.”

Al vier jaar maakt Martijn bij tientallen klanten van Lennox in Noordoost-Nederland het verschil. Hoe? “Door altijd bereikbaar te zijn, te luisteren en de juiste vragen te stellen.” Eindgebruikers en installateurs stellen deze werkwijze erg op prijs. “Is ook logisch; niemand zit meer te wachten op een fabrikant die afspraken maakt om met zijn catalogus op zak, uitsluitend over zichzelf te komen praten.” Dat was lang geleden, vóór de crisis. “Als je je echt wilt onderscheiden, denk je vanuit je klant en niet vanuit je productenportfolio.”

Baltic IV

Maar wat wil die klant dan? “Het moet goed zijn, betaalbaar en simpel in uitvoering,” klinkt het resoluut. ‘Goed’ slaat primair terug op de kwaliteit van de producten. Op dat gebied presteert Lennox volgens Martijn al decennia uitzonderlijk goed.” Zijn favoriete product is de Baltic IV. “Met deze rooftop-unit integreer je koeling, verwarming, ventilatie en warmteterugwinning ineen. Dus niet langer separate apparaten op het dak die je conventioneel moet laten aansturen en communiceren met elkaar. Want waarom zou je het ingewikkeld maken, als het ook makkelijk kan.”

Geld

Toch is eenvoud bij dit soort producten niet eens het meest belangrijke argument voor eindgebruikers en installateurs. Dat is vooral het financiële gewin. “Het engineeren van drie of meer verschillende apparaten kost, afhankelijk van de schaal en omvang, al gauw € 30 tot 40.000, – meer dan de aanschaf van de Baltic IV. Van dat soort rekensommen worden eindgebruikers – en indirect dus ook installateurs – terecht blij. Zeker als je daar bovenop nog eens subsidie ontvangt. Daarom maakt Lennox uitsluitend producten die voldoen aan de hoogste eisen en dus in aanmerking komen voor subsidie. Dat verlaagt de aanschafprijs van de unit nog verder.”

Op mijn plek

Deze aantrekkelijke randvoorwaarden (product, prijs en flexibiliteit), maken het dagelijkse werk voor Martijn boeiend en aantrekkelijk. “Ik voel mij hier op mijn plek, heb veel vrijheid, weet mij omringd door een goede organisatie, los dagelijks problemen op en krijg daar waardering voor. Wat wil een mens nog meer?”

 

Martijn van Gijssel
Accountmanager Noordoost Nederland
Mob : +31 (0) 646191910
E-Mail : martijn.van.gijssel@lennoxemea.com

Categories: NIEUWS